![]() |
|
|
|||||||
| Jungheinrich Bağlantı Programları(Software) Hakkında Yardım Jungheinrich Jeti ,Judit ve Diagnostic Programları hakkında Bilgi Alabilir,Yardımlaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme | Stil |
|
||||
|
„JUDIT-Diagnose Software“ Judit Nedir ve neler yapabilir: Judit Nedir? Bir ayar ve Teşhis Aracıdır. Canbus hattı üzerindeki bilgi ve verileri Bilgisayar ekranına anlaşılır bir şekilde aktarır. Judit üzerinden Aracın değerleri okunabilir. Bu değerler kayıt edilebilir, değitirilerbilir değerler değiştirilebilir Değiştirilmiş değerler ve kayıt edilmiş değerler Araç hafızasına kayıt edilebilir. Judit sayesinde Yazılım programları Araç hafızasına ve araçın komponetlerine yüklenebilir. Judit teknisyene hatta-arıza aramada destek verir. Judit neler yapabilir? Judit Can-bus bilgilerini bizlerin anlayacağı dilde gösterir. Judit Can-bus hattı üzerine bağlı komponentlere ait bilgileri bizlere gösterir. Judit arızanın sebebini bize açıklayamaz sadece arıza ile ilgili olan bilgileri bize gösterir. Arıza sebinin nereden kaynaklandığına ait bilgileri gösterir ve arızayı veren komponetin arızasını çember altına alır. „JUDIT-Diagnose Software“ CAN-Bus Nedir ? : CAN = Controller Aerea Network Endüstri tarafından sunulmuş Donanım Yapıtaşları için Seri Tele gram-Trafiği -250kBit/Saniye hızında Seri Veri hattı İletişim Prensipleri: Çoklu Ana İşletim: Her Komponent Tele gram gönderebilir ve alabilir Tüm Komponentler ileti Tele gramı gönderir Tüm Komponentler sadece kendilerine uygun iletileri filtreler ve alır Örnek: Sürüş Kumandası Akü seviyesi ile ilgili Tele gram gönderir ve Lisa onu gösterir Arıza durumunda bir Örnek: Manevra Kumandası “Acil durma ihtiyacını“ belirleyen bir Tele gram gönderir, Sürüş Kumandası ve Lisa bu Telegramı filtreler ve NOTSTOP (Acil Durma) durumuna geçer ve Arızayı gösteriler Durum değişiklikleri anında bildirilir Eğer Sisteme dair Tele gram lar gerektiğinden fazla süre içinde devre dışı kalsalar, Hedef-Komponentler Emniyet konumuna geçerler Veri Tele gramları farklı öncelik ile gönderilir: 1. Emniyete dair Bilgiler: Notstop-Talebi, Durum emniyeti, vs.. 2. Yedek 3. Dijital ve analog Sinyalerinin Durum değişiklileri 4. Dijital ve Analog çıkışlarını Açma 5. İşletim Konumunu periyodik olarak sorgulama 6. Periyodik olarak Durum bildirileri 7. Servis-İşlemcisi için Veriler 8. Arıza Kitapçığı, Trace, Komponentler Sağlam… „JUDIT-Diagnose Software“ Hardware Laptop - Judit ve Bilgisayar bağlantısı: Judite erişim Jetide olduğu gibi Güvenli bir sistem ile sağlanmıştır. Bu sayede sadece yetkili şahısaların bu programı kullanmaları sağlanmıştır. - Akrobat Reader Araç maskesini simgelemek için kullanılmaktadır. Ayrıca yardımcı Resim gösterimi içinde kullanılmaktadır. „JUDIT-Diagnose Software“ Online und Simulation - Judit hem Online yada Simulation-Modunda başlatılabilir. Online modunu kullanırken araca bağlı olmamız gerekmektedir aksi takdirde hata mesajı alınır. Simulation modu sayesinde Juditin bu noktada neler sunduğunu görebiliriz. Telefon ile Judit hakkında destek istenildiğinde görüşen her iki tarafında Laptop üzerinde aynı sayfaları açmaları anlaşmayı dahada kolaylaştıracaktır. Simulation Modunda neler yapılabilir: •Bağlantı kutusuna işletim sistemi yüklemek •Parametreleri oluşturmak ve kayıt etmek. •Şemaları ön izlemek ve soket dağılımını görmek •Kayıt edilmişi arıza mesajlarını değerlendirmek •Trace değerlendirmek Online Modunda neler yapılabilir: - Aktuel olan durumu izlemek ve kayıt etmek - Parametereleri araca yüklemek - Parametre değitirmek - Arıza mesajları - Şemadaki Aktuel durumu görmek - Trace transferi yapmak - Komponetlere Yazılım yüklemek „JUDIT-Diagnose Software“ Download-Çeşitleri ( Araç Projesi, Bağlantı Kutusu ve Elektronikler için işletim sistemi.) Download- Yükleme: Download yani bir yazılımı aracın Komponentine yüklemek demektir. Judit ile aşağıdaki Yüklemeleri gerçekleitirebiliriz: - Bağlantı kutusuna işletim sistemi yüklemek - Araç projesini bağlantı kutusuna yüklemek - Parametre satırını araca yüklemek Elektroniklere işletim sistemi yüklemek: (şu an sadece Zeder ve sistem araçlarında yapılmaktadır.) - Bağlantı kutusuna işletim sistemi yüklemek: (Bu sayede araç ile kurulacak iletişim dili yüklenir) - Araç projesini bağlantı kutusuna yüklemek: (her aracın farklı bir işletim programı olduundan her araç için farklı proje yüklenmesi gerekmektedir. - Parametre satırını araca yüklemek: (Parametre satırı aracın fonksiyon bölümünü kapsayan değerlerin toplamıdır.) Elektroniklere işletim sistemi yüklemek: (şu an sadece Zeder ve sistem araçlarında yapılmaktadır. Bağlantı Kutusu (Konvertör Kutu) Bağlantı kutusunun görevleri nelerdir - Araçtan gelen Can-bus Tele gramlarını tercüme etmek Judit için anlaşılır değerleri ve olanakları da tercüme eder - Trace tarafından tanımlanmış Değişken değerleri kayıt eder. Bağlantı kutusunda neler vardır? Bağlantı Kutusunun Soket Dağılımı: Kovan\Y**** X1: - Araca Can-Bus bağlantısı - Bağlantı kutusunun beslemesi Kovan\Y**** X2: - MP 616 (EFG-DH) için 2. seri Bağlantı noktası Fiş X3 - Seri Sıfır-Modem- Bağlantı noktası - Bilgisayara bağlantı Bağlantı kutusu LED’lerin durum açıklaması Kırmızı Led: Yavaş yanıp\sönme: - Araç programı üzerine çalışılmaktadır ( Onlinemodus ) Hızlı yanıp\sönme: - İşletim sistemi yüklenmektedir - Araç programı yüklenmektedir. Araç Programı çalıştırılmamaktadır Sarı Led: Kısa yanma: Bir telegram gönderilmektedir (CAN) Bir telegram alınmaktadır (EFG-DH eski) Yeşil Led: Kısa Yanma Bir telegram alınmaktadır(CAN) Bir talep alınmaktadır (EFG-DH eski) Bağlantı kutusuna işletim sistemi yüklemek - Laptop ile bağlantı kutusu arasında iletişim sağla - Bağlantı kutusu ile arac arasında ileişim sağla - Juditi Simulations-Modus modunda başlat - „Grundeinstellung“ Temel ayar maskesini tıkla - „ Konverter-Betriebssystem“ düğmesine bas - Gelen soruyu ( kırmızı pencere )JA ile cevapla - „DOS-Fenster“ Dos penceresi gelecektir - Aracın güc bağlantısını kes - Bir kaç saniye bekle - Aracın güc bağlantısını yeniden kur İşletim sistemi Bağlantı kutusuna yüklenecektir
| Konuyu Toplam 11 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 11 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | Konuyu değerlendir |
|
|