„JUDIT-Diagnose Software“
Judit Nedir ve neler yapabilir:
Judit Nedir? Bir ayar ve Teşhis Aracıdır. Canbus hattı üzerindeki bilgi ve verileri Bilgisayar ekranına anlaşılır bir şekilde aktarır. Judit üzerinden Aracın değerleri okunabilir. Bu değerler kayıt edilebilir, değitirilerbilir değerler değiştirilebilir Değiştirilmiş değerler ve kayıt edilmiş değerler Araç hafızasına kayıt edilebilir. Judit sayesinde Yazılım programları Araç hafızasına ve araçın komponetlerine yüklenebilir.
Judit teknisyene hatta-arıza aramada destek verir.
Judit neler yapabilir?
Judit Can-bus bilgilerini bizlerin anlayacağı dilde gösterir. Judit Can-bus hattı üzerine bağlı komponentlere ait bilgileri bizlere gösterir. Judit arızanın sebebini bize açıklayamaz sadece arıza ile ilgili olan bilgileri bize gösterir. Arıza sebinin nereden kaynaklandığına ait bilgileri gösterir ve arızayı veren komponetin arızasını çember altına alır.
-
Judit ve Bilgisayar bağlantısı: Judite erişim Jetide olduğu gibi Güvenli bir sistem ile sağlanmıştır. Bu sayede sadece yetkili şahısaların bu programı kullanmaları sağlanmıştır.
-Akrobat Reader Araç maskesini simgelemek için kullanılmaktadır. Ayrıca yardımcı Resim gösterimi içinde kullanılmaktadır.
Online und Simulation
-Judit hem Online yada Simulation-Modunda başlatılabilir. Online modunu kullanırken araca bağlı olmamız gerekmektedir aksi takdirde hata mesajı alınır. Simulation modu sayesinde Juditin bu noktada neler sunduğunu görebiliriz. Telefon ile Judit hakkında destek istenildiğinde görüşen her iki tarafında Laptop üzerinde aynı sayfaları açmaları anlaşmayı dahada kolaylaştıracaktır.
Simulation Modunda neler yapılabilir:
•Bağlantı kutusuna işletim sistemi yüklemek
•Parametreleri oluşturmak ve kayıt etmek.
•Şemaları ön izlemek ve soket dağılımını görmek
•Kayıt edilmişi arıza mesajlarını değerlendirmek
•Trace değerlendirmek
Online Modunda neler yapılabilir:
-Aktuel olan durumu izlemek ve kayıt etmek
-Parametereleri araca yüklemek
-Parametre değitirmek
-Arıza mesajları
-Şemadaki Aktuel durumu görmek
-Trace transferi yapmak
-Komponetlere Yazılım yüklemek
Download-Çeşitleri ( Araç Projesi, Bağlantı Kutusu ve Elektronikler için işletim sistemi.)
Download- Yükleme: Download yani bir yazılımı aracın Komponentine yüklemek demektir.
Judit ile aşağıdaki Yüklemeleri gerçekleitirebiliriz:
-Bağlantı kutusuna işletim sistemi yüklemek
-Araç projesini bağlantı kutusuna yüklemek
-Parametre satırını araca yüklemek
Elektroniklere işletim sistemi yüklemek: (şu an sadece Zeder ve sistem araçlarında yapılmaktadır.)
-
Bağlantı kutusuna işletim sistemi yüklemek: (Bu sayede araç ile kurulacak iletişim dili yüklenir)
-
Araç projesini bağlantı kutusuna yüklemek: (her aracın farklı bir işletim programı olduundan her araç için farklı proje yüklenmesi gerekmektedir.
-
Parametre satırını araca yüklemek: (Parametre satırı aracın fonksiyon bölümünü kapsayan değerlerin toplamıdır.)
Elektroniklere işletim sistemi yüklemek: (şu an sadece Zeder ve sistem araçlarında yapılmaktadır.